engelskaflaggan

Magiska Naturaktiviteter

Högtider

En glödvandring ger en stark och minnesrik del i en bemärkelsedag, e​tt minne att ha gemensamt för långa tider tillsammans efteråt.

Traditionellt är glödvandringen en “rites of passage” ceremoni i den indianska traditionen. Där görs den för de unga pojkarna vid tid att gå in i vuxenvärlden. De äldre männen står på andra sidan glöden och tar emot pojkarna vid glödbädden, symboliken är den samma, vid högtider går vi ofta mot nya tider.

Vi gör glödvandringen vid olika tillfällen som bröllop, student, födelsedagar mm.​

Svetthydda

Vi har gjort vår svetthydda (E.L.D) utifrån den indianska traditionen i snart 30 år, några gånger per år inom familj och vänner där vi bor, norr Höör, Ullstorp.Vi har nu bestämt oss för att även öppna upp för andra som är intresserade av svetthyddeceremonien.
Vi blir en liten grupp, 8 personer och vi vill göra den med traditionellt med en fin vegetarisk middag efteråt.
Vi samlas i regel för te 14.00 och genomgång av ceremonien och svetthyddans historia och syfte samt “delar lite kring var vi är just nu” om man vill.Vi iordningställer svetthyddan tillsammans och svettas vid 16. Fram till middagen kl 19 finns det även tid för enskilda reflektioner och samtal.
Det går utmärkt att ha badbyxor/baddräkt på sig. Vissa tycker om att ha en sarrong eller större handduk om sig. Är det kyligt så är det skönt med badkappa innan man går in i svetten.
Svetthyddan är en vacker ceremonie med dom varma stenarna, mörkret och möjlighet för reflektion och läkande.

 

Personliga ceremonier

I den indianska traditionen arbetar man med begreppet ” inga lösa trådar”.

Det innebär att man med jämna mellanrum tittar över de relationer man har, eller har haft, för att eventuellt förändra eller avsluta.

På så sätt sparar vi energi och kan förhålla oss fria i våra val och beslut i livet.

Välkommen för konsultation.